AZ begint aan Eredivisie-apotheose zonder geblesseerde middenvelder

AZ begint aan Eredivisie-apotheose zonder geblesseerde middenvelder

16-05-2015 18:15
0

Het seizoen van Celso Ortiz zit erop. De middenvelder van AZ wordt komende week geopereerd aan een scheurtje in zijn buitenmeniscus en staat voorlopig langs de kant. Dat melden de Alkmaarders op hun clubsite. 

Ortiz (26) raakte afgelopen vrijdag geblesseerd op de training en heeft dusdanig veel schade opgelopen aan de meniscus in zijn linkerknie, dat een medische ingreep nodig is. De Paraguayaan stond eerder dit seizoen enkele weken buitenspel wegens een gebroken onderarm. Desondanks kwam Ortiz tot 27 officiële wedstrijden. 

De vraag is momenteel hoe lang het seizoen nog zal gaan duren voor de ploeg van trainer John van den Brom. AZ staat momenteel op een vierde plaats in de Eredivisie, een plek die na afloop van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De derde plek - en dus directe plaatsing voor de Europa League - is echter nog in zicht.

Feyenoord, dat momenteel in punten gelijk staat maar wél een veel beter doelsaldo heeft, moet zondag dan punten verspelen in het uitduel met PEC Zwolle. AZ gaat zelf op bezoek bij Excelsior. Ook nummer vijf Vitesse heeft nog uitzicht op plek drie, maar die ploeg heeft twee punten minder dan Feyenoord en AZ. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s