Ajax-talent denkt nog niet aan debuut onder De Boer: Volgend jaar moet ik er staan
"Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn ogen nu puur op de A1 gericht heb"

Ajax-talent denkt nog niet aan debuut onder De Boer: "Volgend jaar moet ik er staan"

25-05-2015 08:38

Bij Ajax kun je als groot talent altijd rekening houden met een snel debuut in het eerste elftal. De jongeling Carel Eiting krijgt veel positieve reacties op zijn prestaties, toch denkt hij zelf voorlopig nog niet aan een debuut bij de ploeg van trainer Frank de Boer.

"Het gaat eerst om presteren in de A1", zegt Eiting in gesprek met Copa TV. Hij is bovendien kritisch op zijn eigen ontwikkeling. "Ik heb het leuk gedaan dit jaar, maar volgend jaar moet ik er staan. Dan moet ik laten zien dat ik eventueel naar het eerste kan gaan. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn ogen nu puur op de A1 gericht heb."

Eiting is momenteel met de hoogste jeugdploeg van Ajax actief op de Copa Amsterdam. Via een 2-1 zege op Anderlecht bereikte de Amsterdammers de halve finale. Dank ging daarvoor uit naar uitblinker Robert Muric. "Hij heeft gewoon heel veel kwaliteit. Uit het niets kan hij een wedstrijd beslissen. We weten dat we verschrikkelijk goede vleugels hebben, dus daar maken we gebruik van."

Op 30 april van dit jaar zette Eiting een handtekening onder een contract bij Ajax, hij heeft een verbintenis die loopt tot en met 30 juni 2018.