De Tien: centrale verdedigers met de beste statistieken

De Tien: centrale verdedigers met de beste statistieken

29-05-2015 10:10
2

Onderzoeksbureau CIES Football Observatory heeft een lijst samengesteld van de Europese centrale verdedigers die dit seizoen het best hebben gepresteerd. Voorwaarde bij het onderzoek was dat de spelers niet ouder waren dan 23 jaar. Ook Nederland is in het lijstje vertegenwoordigd.

10. Shkodran Mustafi (Valencia)
Mustafi (23) speelt een uitstekend seizoen bij Valencia. Mede dankzij de Duitser incasseerde de Spaanse club slechts 32 tegentreffers, zes minder dan Real Madrid. Valencia neemt daarnaast volgend seizoen ook deel aan de Champions League.

9. Jores Okore (Aston Villa)
Okore (22) heeft lange tijd vanaf de zijkant moeten toekijken maar heeft zich sinds november vorig jaar sterk ontwikkeld en een basisplaats veroverd onder trainer Tim Sherwood. Hij is de concurrent van Ron Vlaar.

8. Michael Keane (Burnley)
Ondanks dat Burnley dit seizoen degradeerde uit de Premier League, behoort Keane (22) tot een van de uitblinkers van de club. De jongeling kwam 21 competitiewedstrijden in actie en leverde daarbij een assist. Keane kwam begin dit seizoen over van Manchester United.

 

7. Niklas Süle (TSG 1899 Hoffenheim)
Hoffenheim heeft een groot talent in huis met de negentienjarige Süle. De jonge verdediger speelde dit seizoen, door een afgescheurde kruisband, slechts vijftien wedstrijden in de Bundesliga, maar behoort wel tot de besten van het seizoen.

6. Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)
Jedvaj mag nog maar negentien jaar zijn, de Kroaat heeft aangetoond klaar te zijn voor het grote werk. De goede prestaties van Jedvaj zijn niet onopgemerkt gebleven, daar de jongeling dit seizoen ook voor het eerst werd opgeroepen voor het nationale elftal.

 

5. Marquinhos (Paris Saint-Germain)
De jonge Braziliaan Marquinhos speelde 23 wedstrijden in de Ligue 1 en pakte met Paris Saint-Germain ook dit seizoen de titel. Of Marquinhos langer blijft in Parijs is nog maar de vraag. Chelsea en Manchester United worden in verband gebracht met de verdediger.

4. Stefan de Vrij (SS Lazio)
Oud-Feyenoorder De Vrij verkeert in topvorm bij Lazio. De Nederlander is een basisklant bij de Italiaanse club, strijdt nog altijd om een Champions League-ticket en wordt gelinkt aan Manchester United.

3. Raphaël Varane (Real Madrid)
Met Sergio Ramos en Pepe als directe concurrenten, kwam Varane (22) dit seizoen tot twintig wedstrijden in de Primera División, waarvan vijf als invaller. Het lijkt niet onlogisch dat de Fransman zijn heil volgend seizoen elders anders zoekt. Chelsea wordt genoemd als mogelijk nieuwe club.

2. Jose Gimenez (Atlético Madrid)
Diego Simeone gaf de jonge Gimenez (20) dit seizoen de kans om zich in de kijker te spelen. De Argentijn beleefde zijn grote doorbraak en speelde twintig competitiewedstrijden namens Atlético.

1. Phil Jones (Manchester United)
Jones (23) is volgens CIES de best presterende centrale verdediger van dit seizoen. De Engelsman, die dit seizoen te kampen had met enkele blessures, speelde 22 wedstrijden in de Premier League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie