Knikkende knieën in Breda nu 'extra wapen' inzetbaar blijkt bij Roda JC
"Er gebeurt altijd wat als hij in het veld staat"

Knikkende knieën in Breda nu 'extra wapen' inzetbaar blijkt bij Roda JC

31-05-2015 07:03
9

Roda JC keek in de eerste van twee finalewedstrijden in de play-offs tegen een 0-1 achterstand aan, toch bleef Frank Demouge op de bank bij de club uit Kerkrade. Een bewuste keuze van trainer Rick Plum, denkend aan het duel van zondagmiddag.

De 32-jarige Demouge zat afgelopen donderdag op de bank tijdens het thuisduel met NAC. Plum wilde toen echter geen risico nemen met de spits, die terug is van een teenblessure. "Dan hadden we hem vandaag niet kunnen gebruiken", zegt de hoofdtrainer van de Limburgse club in gesprek met De Telegraaf.

Zondagmiddag is Demouge wel inzetbaar tijdens de wedstrijd in Breda. "Misschien start Frank zelfs wel. Hij bezorgt onze tegenstanders knikkende knieën. Er gebeurt altijd wat als hij in het veld staat. Wij moeten scoren en met Demouge hebben we dan absoluut een extra wapen. We speelden goed tegen NAC, kregen kansen en nu moeten we ze ook af gaan maken", aldus Plum.

Roda JC kreeg in het eerste duel veel kansen op een doelpunt, tot scoren kwam de club uit de Jupiler League echter niet. Om te promoveren naar de Eredivisie moet het zondag winnen van NAC.