Nieuw avontuur op bekend terrein lonkt voor Advocaat: 'Zie het wel zitten'
"Ik hoop dat het gesleten is"

Nieuw avontuur op bekend terrein lonkt voor Advocaat: 'Zie het wel zitten'

02-06-2015 07:05
6

Dick Advocaat is nog lang niet klaar als trainer. Althans, zo lijkt het. De passievolle oefenmeester, die zich met Sunderland wist te handhaven in de Premier League, staat voor een nieuw avontuur. Op bekend terrein, bij de Belgische voetbalbond.

Advocaat is namelijk in beeld om de opvolger te worden van de Belgische bondscoach Marc Wilmots, mocht hij vertrekken naar Schalke 04. Bij de Belgen kan De Kleine Generaal maximaal 1,5 miljoen euro verdienen. In 2010 vertrok Advocaat nog met de noorderzon, toen hij bondscoach van het Belgische nationale team was en een goede aanbieding van Rusland kreeg.

De top van de Belgische bond vergadert dinsdag over zijn eventuele aanstelling. De 67-jarige Advocaat in Het Nieuwsblad: "Ik weet helemaal niet zeker of Marc Wilmots straks echt naar Schalke gaat. Maar als je mij vraagt of ik een job als Belgisch bondscoach zie zitten, dan antwoord ik daar in alle eerlijkheid ja op. Ik weet dat er veel commotie was toen ik in 2010 vertrok, maar we zijn intussen vijf jaar verder. Ik hoop dat het gesleten is." Door de Belgen werd hij destijds verguisd.

"Ik heb nog altijd enorm veel zin, maar zeven dagen op zeven op het veld staan, heb ik nu wel gehad", wijst hij op zijn situatie bij Sunderland, dat graag wilde verlengen met Advocaat. "Een job als bondscoach is me nu op het lijf geschreven. En als ik dan de huidige Belgische ploeg zie... Vijf jaar geleden waren het jonge talenten die net kwamen kijken, nu spelen ze allemaal bij grote clubs. Ik wil echter heel voorzichtig blijven, want ik weet eerlijk gezegd niet wat er met Marc Wilmots zal gebeuren. Maar ik heb er zin in. Als ze me vragen tenminste."