Vergelijking met legende gaat FC Utrecht-spits te ver: 'Niet eens in één adem'
Het WK Onder 20 vindt plaats in Nieuw-Zeeland

Vergelijking met legende gaat FC Utrecht-spits te ver: 'Niet eens in één adem'

02-06-2015 16:31

Rubio Rubin is bezig aan een goed WK Onder 20. De Amerikaan van FC Utrecht scoorde in dienst van zijn land twee keer tegen gastland Nieuw-Zeeland en hielp zijn club zodoende naar de achtste finale van het toernooi. 

Bij Utrecht wordt Rubin vooral gebruikt als flankspeler. Met de aanwezigheid van Sebastien Haller in de spits, moet hij noodgedwongen genoegen nemen met een positie aan de zijkant. Bij de beloftenploeg op het WK is hij weer de echte 'nummer negen'. In de wedstrijd tegen het gastland pikte hij een doelpunt af van zijn ploeggenoot Bradford Jamieson IV.

"Wat kan ik zeggen over die goal", lacht Rubin in een interview met de FIFA. "Dat zijn de doelpunten waar een spits op afgerekend wordt. Ik wil er gewoon graag zoveel mogelijk maken. Je moet in het strafschopgebied scherp zijn en elke bal willen hebben om te scoren. Als spits moet je elk moment klaar zijn om een bal in het doel te werken."

De prestaties van Rubin leverden hem al de vergelijking op met Landon Donovan, de Amerikaanse voetballegende. "Ik durf mezelf niet eens met hem in één adem te noemen", is Rubin bescheiden. "Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb om vergeleken te kunnen worden met spelers als Donovan, Clint Dempsey en Jozy Altidore."