Souprayen hier in het shirt van Rennes

'Utrecht scout na 'schot in de roos' opnieuw in Frankrijk en vindt buitenkansje'
Linksback op de lijst bij Utrecht

'Utrecht scout na 'schot in de roos' opnieuw in Frankrijk en vindt buitenkansje'

05-06-2015 07:48
2

FC Utrecht heeft na het succes van Sebastien Haller de pijlen wederom gericht op een Fransman. De Domstedelingen konden Haller onlangs van AJ Auxerre kopen door een koopoptie die in het contract werd opgenomen. Scout Didier Martel, oud-speler van Utrecht, komt ditmaal op de proppen met linksback Samuel Souprayen.

De 26-jarige verdediger van Dijon heeft een aflopend contract en speelt al sinds 2009 bij de club uit de Franse Ligue 2. Tussendoor speelde Souprayen nog twee jaar bij Stade Rennes. Vooralsnog heeft Utrecht de linksback geen aanbieding gedaan, weet Voetbal International. Souprayen, een voormalig jeugdinternational, zou ook centraal achterin kunnen spelen.

Haller bleek een schot in de roos en nu gaat Utrecht dus opnieuw op de Franse toer. Het is echter goed mogelijk dat de selectie van de Domstedelingen aankomend seizoen een Fransman minder kent. Edouard Duplan heeft namelijk een aflopend contract. Zijn toekomst is vooralsnog onduidelijk. Utrecht wil de 32-jarige buitenspeler graag behouden en spreekt met hem over een nieuwe verbintenis.