'AC Milan slijt voormalige PSV-verdediger aan Braziliaanse club'
Braziliaan staat voor terugkeer naar vaderland

'AC Milan slijt voormalige PSV-verdediger aan Braziliaanse club'

06-06-2015 12:35
2

AC Milan staat op het punt om de Braziliaan Alex te slijten aan Santos. De oud-verdediger van PSV komt in de Italiaanse modestad niet veel aan spelen toe en zou om die reden voor een vertrek naar zijn vaderland willen kiezen.

De 32-jarige Alex werd vorige zomer door AC Milan binnengehaald. De verdediger kwam over van Paris Saint-Germain, maar slaagde er bij de gevallen Italiaanse topclub niet in om een vaste basisplaats af te dwingen. Daardoor kwam Alex tot dusver niet verder dan 21 competitiewedstrijden in de Serie A.

Verschillende Italiaanse media meldden dat Santos de verdediger uit de brand wil helpen. De zaakwaarnemer van Alex zou al een onderhoud hebben gehad met Milan-directeur Adriano Galliani. Mocht een transfer naar Santos inderdaad bewerktstelligd worden, dan keert de routinier terug op het oude nest.

Eerder speelde Alex behalve voor Santos, Milan en PSG voor Chelsea en PSV. Bij laatstgenoemde club beleefde de verdediger zijn absolute doorbraak en bereikte hij onder meer de halve finales van de Champions League.