Exodus bij Vitesse aanstaande: Arnhemmers dreigen elftal aan spelers te verliezen
Vitesse moet bouwen aan nieuwe selectie

Exodus bij Vitesse aanstaande: Arnhemmers dreigen elftal aan spelers te verliezen

08-06-2015 12:43
8

Vitesse dreigt in de komende weken een elftal aan spelers kwijt te raken. De Arnhemse ploeg neemt sowieso afscheid van zes spelers en van nog vijf anderen is de toekomst bij Vitesse onzeker. 

De huurlingen Zakaria Labyad (Sporting Portugal), Bertrand Traoré, Joshua McEachran en Wallace (allen Chelsea) gaan terug naar hun clubs. De contracten van verdedigers Jan-Arie van der Heijden en Dan Mori worden niet verlengd, weet De Gelderlander. Daarnaast zijn er nog problemen met drie spelers. 

Piet Velthuizen, Kelvin Leerdam en Abiola Dauda zijn bij trainer Peter Bosz uit de basis verdwenen en moeten genoegen nemen met een plek op de reservebank. Vitesse zit met het drietal in de maag, want het trio behoort tot de grootverdieners in de Arnhemse selectie.

Vitesse wil volgend jaar twee miljoen euro minder uitgeven aan salaris en hoopt dat er snel een oplossing voor de situatie komt. Om aan de Financial Fairplay-regels te voldoen, hoopt Vitesse daarnaast dat er geld in het laatje komt van transfers van middenvelders Davy Pröpper en Marko Vejinovic.

Pröpper, die vrijdag zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, wordt al geruime tijd met PSV in verband gebracht. Vitesse heeft al wel een vervanger aangetrokken. De Israëliër Sheran Yeini komt deze zomer over van Maccabi Tel Aviv. Daarnaast heeft Bosz volgend seizoen de beschikking over nieuwelingen Maikel van der Werff en de Albanees Milot Rashica.