'Hiddink haalt bezem door basiself: geen plek voor Clasie en Bruma'
Nederland speelt vrijdag tegen Letland

'Hiddink haalt bezem door basiself: geen plek voor Clasie en Bruma'

09-06-2015 14:38
33

Guus Hiddink gaat ingrijpen in de basiself die het vrijdag moet opnemen tegen Letland in de EK-kwalificatiecyclus. In de verloren wedstrijd tegen de Verenigde Staten zag de bondscoach zoveel misgaan, dat hij vier veranderingen gaat doorvoeren.

Volgens Voetbal International trainde Hiddink dinsdag in een andere opstelling dan tegen de VS. In de verdediging maken Jeffrey Bruma en Daley Blind plaats voor Jetro Willems en Stefan de Vrij. De verdediger van SS Lazio vormt nog wel een centraal duo met Bruno Martins Indi, die mag blijven staan wegens de blessure van Ron Vlaar.

Op het middenveld gaat de verschuiving ten koste van Jordy Clasie en Georginio Wijnaldum, die plaats maken voor Wesley Sneijder en Blind. Zij vormen een blok voor de defensie. Op de rechterflank neemt Luciano Narsingh de plek over van Quincy Promes. Memphis Depay blijft, mits hij volgens plan herstelt na een tik, aan de linkerkant staan. Het spitsenduo Klaas-Jan Huntelaar-Robin van Persie blijft intact.

De vermoedelijke opstelling: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Sneijder, Blind; Depay, Huntelaar, Van Persie, Narsingh.