Kaarten van Hongaar voorlopig uitgespeeld bij Heerenveen: Goed voor hem en ons
Heerenveen neemt afscheid van middenvelder

Kaarten van Hongaar voorlopig uitgespeeld bij Heerenveen: "Goed voor hem en ons"

12-06-2015 11:02
1

SC Heerenveen laat Szabolsc Varga terugkeren naar zijn vaderland Hongarije. De twintigjarige linksbuiten, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kwam in januari naar Friesland, maar wordt verhuurd aan zijn oude club.

Bij MTK Boedapest hoopt de Hongaar weer op speeltijd. Manager voetbalzaken Hans Vonk waardeert de werklust van de jongeling. "Hij heeft een moeilijke start bij ons gehad. De omschakeling van Hongarije naar Heerenveen", verklaart Vonk op de website van de club. "Varga spreekt ondertussen de taal en heeft de laatste maanden stappen gezet."

Varga heeft zich nog niet bij de selectie van de hoofdmacht weten te spelen. Trainer Dwight Lodeweges deed nog geen beroep op de middenvelder. "Hij moet vooral spelen en voor zijn positie is er bij ons te veel concurrentie. Nu kan hij zich in een vertrouwde en bekende omgeving verder ontwikkelen, dat is goed voor hem en voor ons."

Bij Heerenveen moest Varga onder andere de concurrentie aangaan met Marten de Roon, Sam Larsson, Joey van den Berg en Simon Thern.