Özil tipt landgenoten: 'Zij hebben de kwaliteiten om te slagen in Engeland'
"Ploegen geven hier ooit op"

Özil tipt landgenoten: 'Zij hebben de kwaliteiten om te slagen in Engeland'

14-06-2015 18:30

Mats Hummels (Borussia Dortmund) wordt al geruime tijd in verband gebracht met het Manchester United van Louis van Gaal. Benedikt Höwedes, teamgenoot van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04, wordt mogelijk een ploeggenoot van Arsenal-spelmaker Mesut Özil. Een toename van het aantal Duitsers in Engeland ziet hij helemaal zitten.

Özil begon zijn carrière bij Schalke 04, maar via Werder Bremen en Real Madrid belandde hij in 2013 bij Arsenal. Van zijn stap van de Primera Division naar de Premier League heeft hij nog geen moment spijt gehad. Sterker nog, hij ziet de Engelse competitie als dé ideale plek voor voetballers om tot ontplooiing te komen. "Ik raad iedere speler aan om naar Engeland te komen", zegt hij tegen Bild. "Dit is de beste competitie ter wereld. Hier is het niet zo dat er slechts twee teams om de titel strijden. In Engeland zijn het er minimaal drie en iedereen kan elkaar verslaan."

"Ploegen geven nooit op, zelfs niet bij een 3-0 achterstand. Iedere keer is het weer een uitdaging, ook op psychisch gebied. Hummels en Höwedes hebben de kwaliteiten om in Engeland te slagen. Dat weet ik zeker. Maar ze moeten voor zichzelf de knoop doorhakken", besluit de 26-jarige creatieveling.