Imponerende international is gratis op te halen: De interesse wordt concreet
'Grunn' wilde Troost-Ekong niet meer

Imponerende international is gratis op te halen: "De interesse wordt concreet"

15-06-2015 08:41
6

William Troost-Ekong kreeg dit seizoen van FC Groningen te horen dat de club zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Nu, zo vlak na het seizoen, heeft hij indruk gemaakt als debutant in het nationale elftal van Nigeria.

Na afloop van de 2-0 overwinning op Tsjaad kreeg basisklant Troost-Ekong een schouderklop van bondscoach Stephen Keshi. In de Nigeriaanse media werd hij bovendien bestempeld tot man van de wedstrijd. En dat terwijl FC Groningen niets meer in hem zag.

"Zo'n bericht komt natuurlijk nooit lekker aan. Maar ik ben blijven knokken en de laatste wedstrijden heb ik de bondscoach van Nigeria kunnen overtuigen mij op te roepen voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2017", zegt Troost-Ekong, die op huurbasis bij FC Dordrecht speelde, in het Algemeen Dagblad.

Nu breekt er voor de 21-jarige verdediger een spannende tijd aan. "Ik kijk al uit naar komend seizoen, de interesse begint hier en daar concreet te worden. Toch wil ik de komende week al een knoop doorhakken, dat geeft toch rust", besluit de mandekker in de eerdergenoemde krant.