De Tien: beste trainers van het moment die werkloos thuiszitten

De Tien: beste trainers van het moment die werkloos thuiszitten

19-06-2015 10:10
6

Voor het komende seizoen is er een opvallend hoog aantal goede trainers die zonder werk zit. Clubs die een trainer zoeken hebben een scala aan mogelijkheden van managers die meteen kunnen instappen en presteren. Vandaag de Tien: beste trainers die werkloos zijn.

10. Roberto di Matteo
Niemand weet precies hoe goed Di Matteo eigenlijk is als trainer. Hij won de Champions League met Chelsea, nadat hij was ontslagen bij West Bromwich Albion. Het is de Italiaan niet gelukt om Schalke te verbeteren in het afgelopen seizoen, ondanks de bijna-uitschakeling van Real Madrid.

9. Martin Jol
Jol's laatste avontuur dateert alweer van twee jaar geleden, dat eindigde met ontslag na een reeks van zes nederlagen bij Fulham. De Hagenees heeft eerder grote clubs als Ajax, Tottenham Hotspur en Hamburger SV onder zijn hoede gehad.

8. Harry Redknapp
Sinds een knieblessure hem dwong te stoppen bij QPR eerder dit seizoen, heeft Redknapp zich vooral bezig gehouden met mediawerk. De Engelsman is een zeer ervaren trainer en als er een club bij hem langskomt met mogelijkheden, zal Redknapp de kans niet laten glippen.

7. Juande Ramos
De zestigjarige Spanjaard stapte een jaar geleden op bij Dnipro Dnipropetrovsk, omdat zijn familie niet langer in Oekraïne wilde blijven. Ramos trainde eerder clubs als Sevilla, Tottenham Hotspur en Real Madrid.

6. Vincenzo Montella
Hoewel het huwelijk tussen Montella en Fiorentina drie jaar lang vreugdevol was, kwam er een pijnlijk einde aan. De Italiaan vertrok niet vanwege de resultaten, maar omdat de directie weigerde om Montella voor langere termijn vast te leggen. De directie zou te weinig ambitie hebben getoond.

 

5. Sam Allardyce
Allardyce was niet heel teleurgesteld toen hij afscheid moest nemen bij West Ham United. Waarschijnlijk omdat hij weet dat het niet lang zal duren voordat een andere Premier League-club bij hem aanbelt. Met Allardyce aan het roer, weet een club vrijwel zeker dat ze zich handhaven.

4. Luciano Spalletti
Spalletti kreeg veel lof voor zijn aanvallende voetbal dat hij bij AS Roma hanteerde tussen 2005 en 2009. Toch konden ze nooit een serieuze gooi doen naar het kampioenschap. Hij bracht Zenit vervolgens wel twee titels en dat kan genoeg zijn voor clubs om te overwegen de Italiaan in te lijven.

3. Cesare Prandelli
Prandelli's reputatie is het afgelopen decennium enorm gestegen, maar 2014 was een rampzalig jaar voor hem. Eerst stelde Italië zwaar teleur tijdens het WK in Brazilië. Vervolgens ging hij aan het werk bij Galatasaray en dat avontuur duurde slechts zestien wedstrijden.

2. Jürgen Klopp
Dortmund had een jaar om snel te vergeten in de Bundesliga, maar Klopp's team van tussen 2010 en 2013 was een van de indrukwekkendste ploegen van Europa. Het mag daarom geen verrassing zijn dat zoveel grote clubs geïnteresseerd zijn in de handtekening van de Duitser.

1. Carlo Ancelotti
De Italiaan won slechts drie landstitels in zijn loopbaan, ondanks dat hij clubs als Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG en Real Madrid coachte. Maar hij won ook drie keer de Champions League. Er zijn twijfels of hij het maximale heeft gehaald uit zijn tijd bij topclubs, maar er is geen twijfel dat Ancelotti een zeer gerespecteerde manager is.