Manchester City-talent in Nederland: Veel hoger niveau dan ik had verwacht

Manchester City-talent in Nederland: "Veel hoger niveau dan ik had verwacht"

Gepubliceerd: donderdag 18 juni 2015 om 17:29do 18-06-2015 om 17:29

Divine Naah slaagde er in de tweede seizoenshelft niet in NAC Breda voor degradatie uit de Eredivisie te behoeden. Toch heeft hij het uitstekend naar zijn zin.

Naah wordt door NAC voor achttien maanden gehuurd van Manchester City, waar hij sinds vorig jaar onder contract staat. "Ik heb het heel goed naar mijn zin. Hopelijk kom ik door goed te spelen in beeld bij de leiding van City én de nationale ploeg", aldus de Ghanees op de website van zijn broodheer.

De middenvelder spiegelt zich aan Cesc Fabregas, David Silva en Samir Nasri. "Ik ben een spelmaker, het liefst in een aanvallende rol. Als kleine jongen keek ik naar Iniesta en Ronaldinho, ik wil hen achterna."

Manchester City pikte Naah op in Afrika en laat hem de komende jaren rustig wennen aan het Europese voetbal. Bij NAC is het aanpoten, vindt hij. "City vond dat ik gezien mijn huidige niveau het best kon aarden in de Eredivisie. Ik leer veel bij NAC en het niveau is hoog, veel hoger dan ik had verwacht. Ik speel langzaam maar zeker steeds meer en merk dat ik het aankan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws