Dan zou Sinkgraven net als Depay direct naar een grote buitenlandse club kunnen
"Het is uiteindelijk de speler die beslist"

"Dan zou Sinkgraven net als Depay direct naar een grote buitenlandse club kunnen"

18-06-2015 17:58
12

Dwight Lodeweges raakte in de winterstop zijn beste speler kwijt, maar slaagde er toch in sc Heerenveen naar de finale van de play-offs om Europees voetbal te leiden. Hij kijkt dan ook tevreden terug.

Lodeweges moest het in de tweede seizoenshelft stellen zonder Daley Sinkgraven, die naar Ajax verkaste. "Ik had wel tegen Sinkgraven kunnen zeggen dat hij nog een jaartje moest blijven, dan zou hij – net als Memphis Depay – direct naar een grote buitenlandse club kunnen gaan", aldus de trainer tegen Feanfan.

"Maar het is uiteindelijk de speler die beslist. Zo werkt het nu eenmaal. Dat is het systeem, het gaat om het geld", claimt Lodeweges, die Sinkgraven voor ruim zeven miljoen euro zag vertrekken. "We moeten trouwens niet vergeten dat Heerenveen zelf ook spelers van andere clubs haalt."

Sinkgraven maakte bijna twee jaar geleden zijn debuut in Friesland en vervolgens ging het snel met het negentienjarige talent. Het afgelopen seizoen kwam hij twintig keer in actie voor Heerenveen en na een bemoedigende start in Amsterdam zakte Sinkgraven wat terug. Hij droeg het shirt van Ajax twintig keer.