'Ook Duitsers tonen interesse in ambitieuze aanvaller met transfervrije status'
23-jarige spits scoorde 18 keer

'Ook Duitsers tonen interesse in ambitieuze aanvaller met transfervrije status'

21-06-2015 07:50
2

Jerry van Ewijk scoorde afgelopen seizoen achttien keer namens De Graafschap. Toch besloten de Superboeren om het contract van de aanvaller niet te verlengen. Vanuit de Jupiler League is er nu serieuze interesse voor de 23-jarige spits.

Zowel NAC Breda als Go Ahead Eagles, beide gedegradeerd uit de Eredivisie, willen de transfervrije Van Ewijk graag binnenhengelen. Dat schrijft Voetbal International. De rechtspoot sprak eerder de wens uit graag in de Eredivisie aan de slag te gaan, maar de interesse van onder meer Willem II en NEC is vooralsnog afgezwakt.

Een buitenlands avontuur behoort ook tot de mogelijkheden voor Van Ewijk. Chemnitzer FC, dat actief is op het derde niveau in Duitsland, heeft geïnformeerd naar Van Ewijk. 

Kort na de promotie van De Graafschap naar het hoogste niveau werd bekend dat de club uit Doetinchem niet langer in zee ging met de aanvaller. 'Zo dankbaar dat ik me hier heb kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Maar nog trotser dat we ook eindelijk ons doel hebben gehaald, namelijk promotie! Iedereen heel veel succes in de Eredivisie', liet hij via Instagram weten.