'Onverwachte wending in strijd om Kadlec vormt geen gevaar meer voor Ajax'
Ajax kan opgelucht ademhalen

'Onverwachte wending in strijd om Kadlec vormt geen gevaar meer voor Ajax'

24-06-2015 14:19
12

Ajax kan voorlopig opgelucht ademhalen. De Amsterdammers bevonden zich dinsdagavond opeens in een curieus steekspel, maar de interesse voor Vaclav Kadlec is geluwd.

FC Midtjylland zag naar verluidt wel heil in de Tsjechische aanvaller van Eintracht Frankfurt, die werd gezien als de ideale opvolger van Pione Sisto. Die aanvaller staat net als Kadlec op het verlanglijstje van Ajax. De Amsterdammers dreigden door het curieuze steekspel met lege handen achter te blijven.

Zover komt het echter niet, schrijft Kicker woensdag. Midtjylland heeft de concrete belangstelling voor Kadlec, die ongeveer drie miljoen euro moet kosten, laten varen door de blessure die de 23-jarige spits heeft opgelopen tijdens het jeugd-EK in Tsjechië. Hij is door een enkelblessure zeker drie weken uitgeschakeld.

Kadlec kan daardoor niet van waarde zijn in de Champions League-voorronde van Midtjylland en een transfer heeft dus ook een stuk minder urgentie. De Deense kampioen speelt op 15 en 22 juli tegen de winnaar van het tweeluik tussen Lincoln Red Imps (Gibraltar) en Santa Coloma (Andorra). Het is nog de vraag of Ajax van plan is op korte termijn toe te slaan voor Kadlec of Sisto.