Willem II haalt twee rechtsbacks binnen: Snelle jongen uit de Ajax-school
"Dat zijn mijn sterke punten"

Willem II haalt twee rechtsbacks binnen: "Snelle jongen uit de Ajax-school"

25-06-2015 11:33
4

In Tilburg draait het de laatste dagen om de bijzondere deal met Ajax, die Willem II maar liefst drie Amsterdammers opleverde. Guus Joppen is echter óók nieuw.

De 25-jarige verdediger kwam vorige week over van VVV-Venlo en tekende voor twee jaar. In eerste instantie mikt hij op de positie van rechtsback, maar een centrale rol in de defensie is ook een optie. "Mijn eerste dagen hier in Tilburg gaven me meteen een goed gevoel", vertelt Joppen op de website van zijn nieuwe club.

Wedden

Meer odds

"Mijn sterke punten zijn het uitschakelen van mijn directe tegenstander, mijn kopkracht en mij fysieke kracht. Ik weet dat ik de concurrentie aan zal moeten gaan met Ruben Ligeon, een snelle jongen uit de Ajax-school met een goede techniek, maar ik zal er voor gaan!"

Joppen kent Jurgen Streppel, trainer van de Tilburgers, nog van hun gezamenlijke tijd bij Helmond Sport. "Streppel is heel duidelijk bij de uitleg van zijn plan van aanpak en zijn trainingsmethode herken ik van de tijd dat ik voor Helmond Sport speelde en hij daar trainer was. "