De Tien: oefenwedstrijden van Eredivisie-clubs die je moet zien

De Tien: oefenwedstrijden van Eredivisie-clubs die je moet zien

01-07-2015 10:10
1

In voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen alle Eredivisie-clubs enkele oefenwedstrijden. Wat zijn de leukste duels om in de gaten te houden? Onderstaand tien suggesties.

10. NEC Nijmegen – Levante UD (1 augustus, Stadion de Goffert)
NEC treft in Levante een goede tegenstander uit de Primera División. Voor de promovendus een goed moment om zich in de kijker te spelen.

9. SC Cambuur – De Graafschap (18 juli, Kollum)
Voor promovendus De Graafschap is de uitwedstrijd tegen Cambuur een mooie graadmeter om zich te meten met een tegenstander uit de Eredivisie. Een perfecte wedstrijd voor de Superboeren om hun visitekaartje af te geven.

8. Vitesse – Dundee United (10 juli, Driel)
Vrijdag 10 juli is het precies 25 jaar geleden dat Vitesse en Dundee United elkaar in Europees verband troffen. In de UEFA Cup (nu Europa League) wonnen de Arnhemmers in 1990 thuis met 1-0 en werd uit in Dundee een verrassende 0-4 overwinning geboekt. Een mooi weerzien voor beide ploegen.

7. Olympique Lyon – PSV (14 juli, Sion)
PSV treft in Olympique Lyon een tegenstander die ook komend seizoen actief is in de Champions League. Voor de Eindhovenaren dus een goede voorbereiding op het miljoenenbal. Bovendien troffen beide ploegen elkaar al eerder in de Champions League.

6. PEC Zwolle – Dnipro Dnipropetrovsk (11 juli, Olympia ‘28)
Ajax moest in de Europa League zijn meerdere erkennen in Dnjepr. Hoe vergaat het de mannen van Ron Jans? De wedstrijd tegen de Oekraïense ploeg is voor een nieuwe aanwinst als spits Lars Veldwijk een geweldige kans om zich te laten zien.

5. AS Monaco – PSV (17 juli, trainingskamp Italië)
Precies drie dagen na Lyon volgt voor PSV het duel met AS Monaco. Een speciale wedstrijd voor de jonge centrale verdediger Nicolas Isimat-Mirin, die tegen zijn oude club de kans heeft om te laten zien wat zij nu missen.

4. Schalke 04 – FC Twente (2 augustus, Veltins-Arena)
Een week voor de start van de Eredivisie oefent Twente tegen Huntelaar & co. Drie jaar geleden stonden de bevriende clubs voor het laatst tegenover elkaar in de Europa League. Na een nipte zege in Enschede (1-0) werden de Tukkers overklast in Gelsenkirchen (4-1). Tijd voor sportieve revanche!

3. Ajax – VfL Wolfsburg (17 juli, Amsterdam Arena)
Ajax speelt een van zijn laatste oefenduels thuis tegen Wolfsburg. Voor de equipe van Frank de Boer lijkt dit de eerste echte krachtmeting te worden in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij Wolfsburg kijken we natuurlijk ook naar Bas Dost en Kevin De Bruyne.

2. FC Groningen – Southampton FC (18 juli, Euroborg)
De wedstrijd tussen Groningen en Southampton staat in het teken van drie man: Ronald Koeman, Erwin Koeman en Dusan Tadic. De gebroeders Koeman keren tijdelijk weer even terug bij de club uit het hoge noorden, waar zij als speler ook actief waren. Voor Dusan Tadic betekent het een weerzien met zijn oud-ploeggenoten.

1. Feyenoord – Southampton FC (23 juli, De Kuip)
Het laatste oefenduel van Feyenoord is thuis in De Kuip tegen Southampton. Wederom een mooi moment voor de gebroeders Koeman. Verder keert ook spits Graziano Pellè even terug op het oude nest. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was jaren de assistent-trainer van Ronald Koeman. Is Van Bronckhorst nu in staat om zijn leermeester te verslaan?