Opmerkelijke keuze uitgelegd: Kan ik mijn plezier wel uit het profvoetbal halen?

Opmerkelijke keuze uitgelegd: "Kan ik mijn plezier wel uit het profvoetbal halen?"

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2015 om 12:12vr 26-06-2015 om 12:12

Jeroen van der Lely deed donderdag een verrassende mededeling. Het negentienjarige talent van FC Twente stopt per direct met voetballen. Vorig seizoen werd Van der Lely nog benoemd tot grootste talent van de opleiding.

FC Twente heeft het opleidingscontract op verzoek van de verdediger ontbonden, zo maakte de club vrijdag bekend. "Je komt als speler dichterbij het bestaan als profvoetballer en als je er bijna bent zijn er toch zaken die je anders had voorgesteld", zegt Van der Lely op de website van de eredivisionist. "Kan ik al mijn plezier wel uit het profvoetbal halen? Ik weet dat er meer is buiten het voetbal en ik denk dat ik daar meer geluk uit kan halen."

De verdediger van Jong FC Twente kiest voor een maatschappelijke carrière. "Dat past beter bij me. Ik heb een fantastische tijd gehad bij FC Twente en het ligt ook niet aan de club. Ik vind het mooi dat FC Twente mijn keuze begrijpt en die ook respecteert. Mocht ik me over een half jaar bedenken, dan kan ik altijd terugkomen, gaf Ted van Leeuwen (technisch directeur FC Twente, red.) aan. Dat vond ik fijn om te horen."

Van der Lely zou maandag aansluiten bij de hoofdmacht van Twente.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws