'Flop van het jaar' kent geen grenzen: 'Champions League is zeker haalbaar voor mij'
"Als je met dat soort grappen in de maag gaat zitten, ben je mentaal zwak"

'Flop van het jaar' kent geen grenzen: 'Champions League is zeker haalbaar voor mij'

26-06-2015 15:46
4

Gevero Markiet werd na afloop van het afgelopen seizoen door het Algemeen Dagblad verkozen tot 'Slechtste speler van het jaar'. Zelf kan hij zich niet in deze titel vinden.

"Aan het begin dacht ik wel even van: hoe kan ik de slechtste speler van de Eredivisie zijn dit seizoen? Ik heb een half jaartje gespeeld en vervolgens zat ik op de bank. Ik zou het echt niet weten. Ik zat er zelf ook over na te denken wat de reden zou kunnen zijn. Ik heb een half seizoen als linker centrale verdediger gestaan en dan is het moeilijker om ballen te spelen of te crossen en het is ook moeilijker om te draaien, omdat ik rechtsbenig ben."

"Ik heb voor mezelf geen grenzen. Ik zie wel waar ik terecht kom, ik ga altijd voor het hoogst haalbare. De Europa League en Champions League zijn zeker te halen voor mij. Ik ben pas 24, dus kan nog lang mee in de voetballerij. Zolang is het nog kan halen, zal het een doel voor mij blijven", zegt hij in supportersblad Forza.

Het gevolg van zijn uitspraken waren grappen over dat hij het zeker bedoelde in het voetbalspelletje FIFA. "Die grappen krijg je wel mee uiteraard, maar die moet je naast je neer leggen. Als je met dat soort grappen in de maag gaat zitten, ben je mentaal zwak en zal je de top zeker niet gaan halen. Ik zit er dus niet mee dat mensen dat roepen, ik zie dat echt als een doel voor mij."