'Man City-talent stapt in vliegtuig naar Schiphol: huurcontract ligt klaar'
Weer versterking voor De Jong

'Man City-talent stapt in vliegtuig naar Schiphol: huurcontract ligt klaar'

29-06-2015 21:29
5

De supporters van SC Cambuur kunnen zich opmaken voor de komst van een zesde versterking. Jack Byrne, talent van Manchester City, is op weg naar Leeuwarden.

Byrne zette maandagmiddag zijn handtekening onder een nieuw, driejarig contract in het Etihad Stadium. Dat was het sein voor alle partijen om het vizier naar een tijdelijk vertrek te verleggen. De jonge middenvelder liet er geen gras over groeien en stapte in de avond op het vliegtuig naar Amsterdam.

Vanuit Schiphol zal Byrne gang zetten richting Leeuwarden, waar een huurcontract op hem ligt te wachten. Dat meldt het Friesch Dagblad. De middenvelder wordt waarschijnlijk tot het einde van het seizoen gehuurd van Manchester City. Die club stond eerder Albert Rusnák en Sinan Bytyqi op huurbasis af aan Cambuur.

Met Byrne krijgt trainer Henk de Jong de beschikking over een Ierse jeugdinternational. Hij speelde nog niet in de hoofdmacht van City. Cambuur legde eerder al Jergé Hoefdraad, Sjoerd Overgoor, Kai Heerings, Dominik Masek en Marvin Peersman vast.