Platje en Khalouta hier nog vriendelijk tegen elkaar

Vechtersbaas van VVV maakt mooie transfer: Kon in Marokko meer verdienen
"Dit is een ambitieuze club"

Vechtersbaas van VVV maakt mooie transfer: "Kon in Marokko meer verdienen"

30-06-2015 08:07

Abdelaziz Khalouta heeft een nieuwe club gevonden. Hij stapt over van VVV-Venlo naar het Roemeense Pandurii Targu Jiu. Van een Jupiler League-club naar de nummer negen van Roemenië, die twee jaar terug in de Europa League speelde.

De 26-jarige Khalouta heeft een tweejarig contract getekend bij Pandurii, dat hem evenals MVV Maastricht, FC Den Bosch FAR Rabat (Marokko) en Levski Sofia (Bulgarije) graag wilde hebben. "Ik kon in Marokko veel meer geld gaan verdienen, maar ik heb voor beste club in sportief opzicht gekozen", laat de speler tegenover 1Limburg weten.

"Pandurii is een ambitieuze club die voor Europees voetbal speelt en vier Roemeense internationals in huis heeft. In het seizoen 2013-2014 speelden ze nog in de Europa League. Het afgelopen jaar zijn ze slechts negende geworden, maar komend seizoen willen ze bij de eerste zes eindigen", besluit Khalouta, die vorig seizoen bij VVV - na een vechtpartij met Melvin Platje - nog uit de selectie werd gezet. Zijn doorlopende contract werd ontbonden.