Vijf dingen die je moet weten over PSV-doelwit Pereiro

Vijf dingen die je moet weten over PSV-doelwit Pereiro

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2015 om 14:00di 30-06-2015 om 14:00

Als het aan PSV ligt, wordt Gastón Pereiro zo snel mogelijk vastgelegd. De Uruguayaan wordt gezien als droomaanwinst van de Eindhovenaren, maar de club heeft nog altijd geen zekerheid of de twintigjarige speler van Nacional haalbaar is. Om alvast een voorschot te nemen op de transfer, stellen we de middenvelder voor. Hier is alles wat je moet weten van de gedroomde aanwinst van PSV.

1. Op 1 februari 2014 debuteerde Pereiro als prof met een basisplek in de Uruguayaanse Primera División tegen Racing Club de Montevideo. Het duurde niet lang om een indruk achter te laten. Binnen tien minuten had hij zijn eerste doelpunt te pakken.

2. Afgelopen maand was het PSV-doelwit actief op het WK onder-20, waarin hij in de achtste finale met Uruguay werd uitgeschakeld tegen Brazilië. In vier wedstrijden op het toernooi scoorde Pereiro één keer: in de groepswedstrijden tegen de latere kampioen Servië.

3. Hij speelde afgelopen seizoen 24 wedstrijden voor Nacional, waarvan twintig als basisspeler. Het was een erg succesvol seizoen, want zijn club pakte het Uruguayaans kampioenschap. Pereiro maakte zes doelpunten op weg naar de titel.

4. Tijdens het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder twintig jaar was Pereiro een van de smaakmakers. Hij liet zien een goaltjesdief te zijn door vijf doelpunten te produceren. Met een lengte van 1.88 meter is hij óók een gevaar in de lucht.

5. Idool van Pereiro is Álvaro Recoba, de voormalig vedette van Uruguay. Een droom is uitgekomen nu Recoba teamgenoot is van hem bij Nacional. Om te laten zien hoe gek Pereiro is van de 39-jarige oud-international heeft hij Recoba's gezicht op zijn arm laten tatoeëren.

Meer 'vijf dingen die je moet weten over':
Amin Younes
- Yaya Sanogo
- Pione Sisto
- Francesco Antonucci

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws