'Transfer naar Ajax? Dat zou goed zijn voor mijn bankrekening, maar verder niet'
"Minimaal tien assists"

'Transfer naar Ajax? Dat zou goed zijn voor mijn bankrekening, maar verder niet'

03-07-2015 10:12
11

Luciano Slagveer beleefde afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie. In het nieuwe jaar hoopt de aanvaller die lijn door te trekken en weer van waarde te zijn.

"Ik wil heel graag een stabielere speler worden, wil strak van het begin tot het einde van de competitie goed presteren. Ik ben nog lang niet uitgeleerd bij Heerenveen", zegt Slagveer in de Leeuwarder Courant. Voor een transfer is het naar eigen zeggen nog veel te vroeg.

Wedden

Meer odds

"Stel dat ik naar Ajax zou gaan. Dan zou dat goed zijn voor mijn bankrekening, maar verder niet. Bovendien: als je goed genoeg bent als voetballer, komt het geld vanzelf. Ik heb genoeg rust in mijn hoofd om te zeggen: dat komt later allemaal wel."

In het nieuwe seizoen wil Slagveer minimaal tien keer scoren. "Maar het liefst meer dan afgelopen seizoen (twaalf, inclusief play-offs, red.)", zegt hij. "En ik vind eigenlijk dat een buitenspeler ook minimaal tien assists voor zijn rekening moet nemen."

Een balvaste spits zou dan ook lekker zijn voor Slagveer, die al een eventuele opvolger van de naar Hoffenheim vertrokken Mark Uth op het oog heeft. "Een type Jürgen Locadia van PSV, zeg maar."