Keuze Babel na Ajax-flirt wordt niet begrepen: Jammer dat hij daar gaat spelen

Keuze Babel na Ajax-flirt wordt niet begrepen: "Jammer dat hij daar gaat spelen"

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2015 om 09:59ma 06-07-2015 om 09:59

Ryan Babel heeft volgens Henk ten Cate de verkeerde keuze gemaakt. De aanvaller tekende na een kortstondige flirt met Ajax en na interesse van Besiktas in de woestijn voor Al Ain.

Babel deed het twee seizoenen goed bij het Turkse Kasimpasa en speelde zich zodoende in de kijker bij Besiktas. Het werd uiteindelijk Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. Geen verkeerde club, denkt Babels zaakwaarnemer Winnie Haatrecht. "De mensen zouden toch eens moeten gaan kijken naar de beleving daar", aldus de belangenbehartiger in het Brabants Dagblad.

Ten Cate vindt het maar niks, hij werkte al eens bij Al Ahli uit Dubai. Het voetbal is niet al te best. "Te vergelijken met de Topklasse", weet de voormalige coach van Ajax. "Ik vind het jammer dat hij daar gaat spelen, want hij is een begenadigde voetballer", vervolgt Ten Cate zijn verhaal over Babel. "Er zijn er niet zo veel die op hun zeventiende al een basisplaats hebben bij Ajax."

Foppe de Haan erkent: "Ryan was anderen vooruit. Hij was sterk, snel en had ook uitstraling. Maar op een gegeven moment raakte hij zijn voorsprong kwijt. Hij moest het hebben van zijn fysiek en anderen werden ook sterker. Ryan maakte een hele snelle start, maar heeft zich niet doorgezet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws