'Babel ziet 'collega-ster' zwichten voor weeksalaris van 250.000 euro'

'Babel ziet 'collega-ster' zwichten voor weeksalaris van 250.000 euro'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2015 om 11:07di 07-07-2015 om 11:07

Ryan Babel moet het nog geen week na zijn komst bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten doen zonder Asamoah Gyan. De Ghanese aanvaller staat op het punt naar China te verkassen.

Gyan speelt al een paar seizoenen bij Al Ain, hetgeen Babel het gevoel gaf dat er sportief ook wat te halen viel bij de club. Zijn collega-ster heeft het echter wel gezien en zwicht voor een riante aanbieding uit China, aldus het Aziatische persbureau Xinhua. Hij kan een contract bij Shanghai SIPG ondertekenen.

De spits heeft de voorbije seizoenen 95 doelpunten in 83 wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten gemaakt. De transfer wordt naar verwachting woensdag afgerond. Hij kan wekelijks 250.000 euro gaan verdienen. "Er staat iets te gebeuren", bevestigt een official van Al Ain aan het medium. "Er zal snel duidelijkheid komen. Als je het dubbele van het bedrag kan ontvangen waarvoor je hem hebt gekocht, moet je hem laten gaan."

Al Ain betaalde in 2011 acht miljoen euro om Gyan van Sunderland te huren. Een jaar later betaalde de club nog eens 5,5 miljoen om definitief eigenaar te worden van de aanvaller.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws