Update: 'Hiddink heeft nagedacht en verkoopt Premier League-club een 'nee''
Trainer transfervrij na ontslag bij Oranje

Update: 'Hiddink heeft nagedacht en verkoopt Premier League-club een 'nee''

08-07-2015 12:30
16

De interesse van Leicester City in Guus Hiddink is geen losse flodder. Volgens De Telegraaf is de oud-bondscoach een serieuze kandidaat om komend seizoen de leiding te hebben in het King Power Stadium.

Hiddink vertrok vorige week als bondscoach van het Nederlands elftal en kan daardoor doen waar hij zin in heeft. Leicester, dat Nigel Pearson de laan uitstuurde, is zeer geïnteresseerd in het vastleggen van Hiddink. Dat komt niet in de minste plaats door de Thaise eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha. In Azië is de reputatie van Hiddink nog altijd geweldig na het WK van 2002, toen hij Zuid-Korea naar de halve finale loodste.

Hiddink viert momenteel zijn vakantie en heeft nog niet aangegeven of hij open staat voor een terugkeer in de Premier League. Eerder was hij kortstondig interim-manager bij Chelsea. In die periode won hij de FA Cup. Wat interessant voor Hiddink is, is dat hij bij Leicester niet elke dag op het trainingsveld hoeft te staan. De club ziet een seniorrol voor hem weggelegd. Een jongere trainer zou dan de veldtraining verzorgen.

Update
Guus Hiddink wordt niet de nieuwe coach van Leicester City. Dat melden bronnen rond de hoofdpersoon aan Voetbal International. Zodoende kan Vichai Srivaddhanaprabha, de eigenaar van de Premier League-club, op zoek naar een nieuwe kandidaat.