Dat doe ik niet voor Barcelona of Chelsea, dus zeer zeker niet voor Sion

"Dat doe ik niet voor Barcelona of Chelsea, dus zeer zeker niet voor Sion"

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2015 om 12:50wo 08-07-2015 om 12:50

EXCLUSIEF - Jordan Botaka ziet af van een transfer naar Zwitserland. De rechtsbuiten van Excelsior was in gesprek met FC Sion, maar zag de onderhandelingen niet het gewenste effect opleveren.

Botaka maakte met zijn land DR Congo een sterke indruk in de interland tegen Kameroen, waarna Sion contact zocht met Excelsior. Ondanks enkele biedingen weigerde algemeen directeur Ferry de Haan om mee te werken aan een transfer. "Ik ben daar enigszins wel trots op want in principe is dit voor Excelsior de laatste mogelijkheid om nog iets aan mij te verdienen", aldus Botaka tegenover VoetbalPrimeur. "Hieruit blijkt dat de club - net als ik - kiest voor sportieve ambities boven de financiën."

Volgens de aanvaller probeerde Sion nog wel op hem in te praten. De club wilde dat hij een transfer zou afdwingen bij de Rotterdamse clubleiding, maar dat schoot bij Botaka in het verkeerde keelgat. "Mensen die mij kennen, weten dat ik nooit een breuk zal forceren met Excelsior. Dat doe ik niet voor Barcelona of Chelsea, dus zeer zeker niet voor Sion. Alles is dan ook in zeer nauw overleg met de club verlopen. Als een club mij graag wil hebben, dan moeten ze het bedrag betalen dat Excelsior wil hebben. Zo simpel is het."

"Het klopt dat ik een gelimiteerde afkoopclausule in mijn contract heb en die is in mijn optiek niet onoverkomelijk voor veel clubs. Het is aan de andere kant ook niet zo dat ik naar iedere willekeurige club overstap die dat bedrag op tafel wil leggen. Vanaf vandaag richt ik me weer met alle plezier op Excelsior", besluit de aanvaller. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws