Europees avontuur van Go Ahead al na één ronde voorbij na dik verlies
Deventer club onderuit

09-07-2015 22:22
25

Het avontuur van Go Ahead Eagles in de Europa League zit erop. In de return tegen het Hongaarse Ferencváros kreeg de degradant geen poot aan de grond: 4-1.

Go Ahead sleepte vorige week in Emmen een 1-1 gelijkspel uit het vuur en dat gaf moed voor de return, donderdagavond in een lege Groupama Arena. De hoop op de volgende voorronde in de Europa League kreeg na vier minuten echter al een forse tik. Zoltan Géra zette zijn ploeg, net als in de heenwedstrijd, al vroeg op voorsprong.

De bezoekers uit Deventer kregen ook na dat doelpunt geen poot aan de grond en werden aan alle kanten overlopen. Na twintig minuten profiteerde Daniel Bode van een fout van doelman Erik Cummins, waarna Attila Busai op slag van rust het vonnis velde met de 3-0.

In de tweede helft vond Ferencváros het mooi geweest en was de wedstrijd ontdaan van alle spanning. Zsolt Haraszti maakte zelfs nog de 4-0, waarna Deniz Türüc namens Go Ahead Eagles de eer redde, met de 4-1 in blessuretijd. Door de nederlaag vliegt Go Ahead Eagles er al na één voorronde uit in de Europa League.