Schitterend gebaar Özil: operaties van jonge Brazilianen volledig betaald
"Ik ben Brazilië niet vergeten"

Schitterend gebaar Özil: operaties van jonge Brazilianen volledig betaald

13-07-2015 13:20
14

Een schitterend gebaar van Mesut Özil, maandag in Brazilië. De Duitser gaat een jaar na het winnen van de wereldtitel de operaties van elf Braziliaanse kinderen betalen.

Özil kroonde zich precies een jaar geleden samen met zijn landgenoten tot wereldkampioen in Brazilië, door na verlengingen met 1-0 af te rekenen met Argentinië. Na de eindzege doneerde hij zijn complete winstbonus aan kinderen in Brazilië, maar daar blijft het niet bij.

Wedden

Meer odds

De Duitse voetbalbond (DFB) meldt maandag dat de foundation van Özil een aantal 'levensveranderende' operaties gaat betalen. De Duitse middenvelder, die in clubverband voor Arsenal speelt, heeft elf kinderen opgenomen in zijn 'Özil Eleven'. De jonge Brazilianen worden tussen 24 oktober en 7 november geopereerd in Maranhão.

De donatie maakt deel uit van een belofte die de 26-jarige Özil een jaar geleden deed tijdens het WK. Hij was geschrokken van de grote armoede in Brazilië en het feit dat kinderen niet konden rekenen op gezondheidszorg. "Ik wil mijn positieve stempel blijven drukken. Ik ben Brazilië niet vergeten", aldus Özil.