Gustafson op weg naar Feyenoord: vijf dingen die je moet weten over deze Zweed

Gustafson op weg naar Feyenoord: vijf dingen die je moet weten over deze Zweed

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2015 om 11:40wo 15-07-2015 om 11:40

Feyenoord raakt Jordy Clasie kwijt en het zal niet gemakkelijk worden om de aanvoerder te vervangen. Met het geld dat Clasie opbrengt wordt de Zweed Simon Gustafson aangetrokken. De middenvelder wordt naar verwachting op zeer korte termijn vastgelegd. Een korte introductie van de nieuwste aanwinst van Feyenoord.

1. Gustafson werd op 11 januari 1995 geboren in Mölndal. Hij speelde in de jeugdopleiding Fässbergs IF, gelegen in Göteborg. In de winter van 2013 vertrok hij transfervrij naar BK Häcken, waar hij uitgroeide tot de sterspeler. Bij Häcken speelt hij samen met zijn tweelingbroer Samuel, ook een middenvelder.

2. In het huidige seizoen speelde Gustafson veertien wedstrijden en maakte daarin één goal. Daar moet bij aangemerkt worden dat de Zweedse Allsvenskan als één van de weinige Europese competities per kalenderjaar loopt. Momenteel zitten de Zweden halverwege het seizoen. Over zijn gehele loopbaan tot nu toe, heeft Gustafson bewezen zijn goaltjes mee te kunnen pikken. Gemiddeld scoort hij ongeveer één keer per vier wedstrijden.

3. Als het even anders was gelopen was Gustafson nu geen voetballer geweest, maar ijshockeyer. Tot hun vijftiende waren Simon en zijn tweelingbroer zeer gedreven in de sport. Op een gegeven moment werd het te zwaar om het ijshockey dagelijks te combineren met voetbal en hingen ze hun schaatsen aan de wilgen.

4. Het Feyenoord-doelwit speelde twee interlands voor Zweden. In januari van dit jaar maakte hij zijn debuut tegen Ivoorkust. Na 75 minuten mocht hij invallen en de ploeg won met 2-0. Zijn andere interland kwam in dezelfde week tegen Finland. Gustafson startte in de basis en mocht de hele negentig minuten volmaken in een wedstrijd die Zweden met 1-0 verloor.

5. Gustafson was onderdeel van de zeer succesvolle selectie die dit jaar Europees kampioen onder 21 werd. Jong Zweden speelde vijf wedstrijden op weg naar hun titel, maar helaas voor Gustafson maakte hij het succes alleen mee vanaf de bank. De middenvelder kwam geen minuut in actie voor de kampioen.

Meer 'vijf dingen die je moet weten over':
Amin Younes
- Yaya Sanogo
- Pione Sisto
- Francesco Antonucci
- Gastón Pereiro

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws