Braziliaanse sensatie Hebling kan naar Eredivisie: vijf dingen die je moet weten

Braziliaanse sensatie Hebling kan naar Eredivisie: vijf dingen die je moet weten

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2015 om 12:45do 16-07-2015 om 12:45

Gustavo Hebling lijkt op weg naar PEC Zwolle en dat zou een enorme stunt betekenen. Het negentienjarige Braziliaanse toptalent trainde al mee met de ploeg van Ron Jans. Mochten de Zwollenaren een akkoord bereiken over het salaris van de speler, dan heeft de Eredivisie weer een groeibriljant erbij. Dit zijn de vijf dingen die je over Gustavo Hebling moet weten.

1. De Braziliaan stond tot vorige maand nog onder contract bij Sao Paolo. De club probeerde meermaals het aflopende contract te verlengen, maar Hebling ging er telkens niet op in. De spelmaker moest dat wel bekopen met zijn plek in de hoofdmacht van Sao Paulo en daardoor miste hij het WK onder-20 jaar met Brazilië dat dit jaar werd gehouden in Nieuw-Zeeland.

2. De zaakwaarnemer van Gustavo is de welbekende Mino Raiola. Ben Rienstra, Thomas Lam en Sheraldo Becker zijn drie andere spelers bij PEC die hun belangen behartigd zien worden door Raiola. Dankzij de goede connecties van Zwolle met de zaakwaarnemer kan de club geïnteresseerde Portugese topclubs voorblijven.

3. De middenvelder kan het tempo van wedstrijden bepalen en heeft een goede pass in huis, volgens The Botafogo Star, een blog over het Braziliaanse voetbal. Hij is de voornaamste architect van de gevaarlijkste aanvallen, hij speelt altijd naar de teammaat die er het beste voorstaat. Hij komt graag vanuit het middenveld de zestien in en heeft er een gevoel voor om op het juiste moment op te duiken in het strafschopgebied.

4. In 2013 deed hij mee aan het wereldkampioenschap onder-17 in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar was hij teamgenoot van Nathan, de huurling van Vitesse. Gustavo speelde alle groepswedstrijden mee en in de achtste finale kreeg hij een gele kaart die hem een schorsing opleverde. Hij miste de kwartfinale tegen Mexico en Brazilië werd prompt uitgeschakeld na strafschoppen (11-10).

5. Rond dat toernooi bracht de FIFA een rapport uit over het jeugdkampioenschap. De technische commissie noemde Gustavo één van de sleutelspelers van Brazilië. Gustavo werd een middenvelder genoemd met een 'uitstekende techniek' en met een 'goede visie' die de verdediging linkt met de aanval.

Meer 'vijf dingen die je moet weten over':
Simon Gustafson
Amin Younes
- Yaya Sanogo
- Pione Sisto
- Francesco Antonucci
- Gastón Pereiro

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws