'Grote naam' Ajax krijgt waarschuwing: Misplaatst superioriteitsgevoel is dodelijk
"Dat zou erg onverstandig zijn"

'Grote naam' Ajax krijgt waarschuwing: "Misplaatst superioriteitsgevoel is dodelijk"

28-07-2015 07:30
20

Ajax staat aan de vooravond van een nieuw avontuur in de Champions League. De Amsterdammers starten woensdag met een uitwedstrijd bij Rapid Wien, waar voorin een levensgevaarlijke speler rondloopt. 

Bernard Schuiteman weet waar hij over praat als hij Ajax waarschuwt. De 41-jarige Nederlander is als hoofdscout aan Rapid verbonden en ziet zo goed als gelijke kansen. "Rapid Wien onderschatten zou erg onverstandig zijn. Het wordt niet makkelijk voor Ajax. Als ik het nu moet inschatten, geef ik Ajax 50,1 en Rapid 49,9 procent kans", zegt hij in De Telegraaf.

"Ajax is in Europa nog steeds een grote naam en het elftal herbergt een aantal goede spelers, maar Ajax is lang niet meer zo sterk als in de jaren negentig", vervolgt Schuiteman. "Destijds was de groep superieur en werd uitgerekend in Wenen tegen AC Milan de kroon op het werk gezet. Een misplaatst superioriteitsgevoel zal nu dodelijk zijn."

Vooral spits Robert Beric en rechtsbuiten Philipp Schobesberger, die eerder nog door Ajax werden begeerd, zijn spelers om in de gaten te houden. "Beric scoorde afgelopen seizoen 27 keer en is in het strafschopgebied een echte killer, een sluipmoordenaar. Je hoeft van hem geen technische hoogstandjes te verwachten. Maar hij is sterk, gebruikt zijn lichaam goed en elke kans is raak. Schobesberger is een razendsnelle buitenspeler, die buitenom en binnendoor kan passeren. Als hij het op zijn heupen krijgt, heeft Ajax een probleem."