'Chelsea pakt direct door: akkoord met Braziliaanse collega van Sneijder'
Aldus Turkse media

'Chelsea pakt direct door: akkoord met Braziliaanse collega van Sneijder'

28-07-2015 16:54

Chelsea verkocht de geflopte back Filipe Luis dinsdag aan Atlético Madrid. In de speurtocht naar een nieuwe vleugelverdediger is de kampioen van Engeland aanbeland in Istanbul. 

Galatasaray-verdediger Alex Telles zou bovenaan het verlanglijstje staan van José Mourinho. De 22-jarige Braziliaan speelt sinds medio 2014 voor de werkgever van Wesley Sneijder en is in Turkije uitgegroeid tot één van de meest veelbelovende backs van Europa. 

Chelsea wil Telles graag inlijven en volgens Turkse media is het goed mogelijk dat er nog deze week een akkoord wordt bereikt tussen de Londenaren en Galatasaray. Omdat Telles ook over een Italiaans paspoort beschikt, is een werkvergunning - vaak een probleem bij jonge Zuid-Amerikanen die naar de Premier League verhuizen - geen issue. 

The Blues klopten in Turkije aan, nadat FC Augsburg had laten weten dat de komst van Baba Rahman uit het hoofd gezet kon worden. Chelsea zou vijftien miljoen euro over hebben voor de jonge Ghanees. Augsburg peinst er echter niet over om mee te werken aan een transfer.