Clubloze Emanuelson keert verrassend terug naar Ajax: Dat is beter en leuker
Linkspoot is terug

Clubloze Emanuelson keert verrassend terug naar Ajax: "Dat is beter en leuker"

03-08-2015 16:04
40

Een oude bekende sluit vanaf dinsdag aan bij de selectie van Ajax. Urby Emanuelson traint met de ploeg van Frank de Boer mee, meldt de Amsterdamse club op de officiële website.

Emanuelson traint bij Ajax mee om zijn conditie op peil te houden. De linkspoot vertrok afgelopen zomer bij Atalanta Bergamo, waardoor hij nu clubloos is. In de tussentijd heeft hij nog geen nieuwe werkgever gevonden. Onduidelijk is of beide partijen ook nadenken over een echte terugkeer, in het persbericht worden daarover geen mededelingen gedaan.

"Ik heb de afgelopen periode voor mezelf getraind, maar het is beter en leuker om dat in groepsverband te doen. Daarom ben ik blij dat ik dat bij Ajax kan doen", verklaart Emanuelson, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep en in februari 2005 debuteerde in de hoofdmacht. Hij sluit dinsdag aan.

Emanuelson verkaste na 255 officiële duels in de Amsterdamse hoofdmacht naar AC Milan. Dat werd geen onverdeeld succes. Emanuelson werd twee jaar geleden verhuurd aan Fulham en maakte vervolgens transfervrij de overstap naar AS Roma. In de tweede seizoenshelft sloot hij aan bij Atalanta, waar alleskunner deze zomer na een handvol optredens vertrok.