AZ besluit overvolle transferdag met verrassende komst van 'sterke' linksback

AZ besluit overvolle transferdag met verrassende komst van 'sterke' linksback

04-08-2015 19:15
9

AZ heeft een drukke transferdag besloten met de komst van een nieuwe linksback. Rajko Brezancic maakt per direct de overstap naar Alkmaar.

Dat laat technisch directeur Earnest Stewart dinsdag weten aan RTV Noord-Holland. De 26-jarige Brezancic komt over van FK Cukaricki en moet de concurrentie aangaan met Ridgeciano Haps op linksback, waar na het vertrek van Simon Poulsen naar PSV een vacature lag. Brezancic tekent voor drie jaar, nadat hij zonder problemen de medische keuring had doorstaan.

"We halen een sterke vleugelverdediger in huis", jubelt Stewart. "Hij is ontzettend fel in de duels en beschikt over veel snelheid. Rajko heeft een goed positioneel inzicht, waardoor hij verdedigend vaak op de juiste plaats staat. Ook heeft hij aanvalsdrang. Daarnaast heeft hij een behoorlijk aantal wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Rajko kan er dus direct voor ons staan."

De verdediger komt woensdagavond niet in actie voor de Alkmaarders, die dan hun return tegen Istanbul Basaksehir in de derde voorronde van de Europa League afwerken. Hij speelde met Cukaricki al in Europees verband, werd uitgeschakeld door FK Qabala en mag daardoor in de groepsfase wel weer meedoen. AZ nam dinsdag afscheid van Aron Johannsson en zag Alireza Jahanbakhsh defintief komen.