Afronding van gevoelige transfer leidt tot vijfde 'Ajacied' voor PEC Zwolle

Afronding van gevoelige transfer leidt tot vijfde 'Ajacied' voor PEC Zwolle

14-08-2015 11:49
4

Mickey van der Hart is de volgende Ajacied die naar PEC Zwolle verkast. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over een directe transfer naar de stad aan de IJssel.

Van der Hart had in Amsterdam nog een contract tot 2016. Bij PEC tekent hij ook een verbintenis tot de zomer van 2016, met daarnaast de optie voor nog een jaar. De 21-jarige sluitpost moet in Zwolle de strijd aangaan met Kevin Begois, die woensdag nog onder de lat stond. 

PEC is blij met de komst van Van der Hart. "Mickey is een talentvolle, complete doelman, die afgelopen seizoen al ervaring in de Eredivisie heeft opgedaan. Daarnaast kwam hij in het verleden ook voor meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje uit. We zijn content dat Mickey aansluit bij de hoofdselectie van PEC Zwolle", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite.

Vorig seizoen stond Van der Hart tussen de palen bij het gedegradeerde Go Ahead Eagles, de aartsrivaal van PEC. In Deventer kwam hij 22 keer aan spelen toe. Bij Ajax moest hij het doen met een rol als vierde doelman. Hij wordt de vijfde Zwolle-selectiespeler met een Ajax verleden. Ook Queensy Menig, Sheraldo Becker, Boban Lazic en Abdel Malek El Hasnaoui spelen bij PEC.