'Argentijn van 40 miljoen rondt transfer naar Premier League komende week af'
Aldus Spaanse media

'Argentijn van 40 miljoen rondt transfer naar Premier League komende week af'

16-08-2015 20:29
4

Manchester City boekte zondag een indrukwekkende 3-0 zege op Chelsea. De titelkandidaat lijkt ook succes te hebben geboekt op de transfermarkt. Volgens Spaanse media gaat verdediger Nicolás Otamendi aanstaande maandag of dinsdag zijn overstap naar Manchester afronden. 

Met de transfer van de Argentijnse international van Valencia zal ongeveer veertig miljoen euro gemoeid zijn, zo meldt onder meer AS. Een jaar geleden haalde de Spaanse subtopper hem nog in huis voor twaalf miljoen. Destijds kwam Otamendi over van FC Porto. Nu volgt er dus naar alle waarschijnlijkheid een switch naar de Premier League. 

Valencia zou niet alleen veertig miljoen ontvangen van City. Het is daarnaast de bedoeling dat verdediger Eliaquim Mangala - zondag nog negentig minuten in het veld tegen Chelsea - voor één seizoen verhuurd wordt aan de Spanjaarden. 

Mocht de komst van Otamendi inderdaad op korte termijn afgerond, dan heeft City zijn tweede topaankoop van deze zomer binnen. Eerder werd er ongeveer zestig miljoen euro betaald voor Liverpool-aanvaller Raheem Sterling. Ook Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg) prijkt nog altijd op het verlanglijstje van manager Manuel Pellegrini.