Breaking news

Spelersrapport: vier ruime Ajax-voldoendes en dertien onvoldoendes na Klassieker

Ajax gewaarschuwd: Er zijn genoeg voorbeelden van hoe het mis kan gaan

Ajax gewaarschuwd: "Er zijn genoeg voorbeelden van hoe het mis kan gaan"

Gepubliceerd: maandag 17 augustus 2015 om 13:45ma 17-08-2015 om 13:45

Ajax waakt voor onderschatting in de Europa League-wedstrijd tegen FK Jablonec van donderdag. De Amsterdammers willen laten zien dat ze geleerd hebben van eerdere decepties.

"Er zijn met Rapid Wien en eerder Red Bull Salzburg genoeg voorbeelden van hoe het mis kan gaan", vertelt Joël Veltman aan NU.nl. Eerder deze maand kreeg Ajax een domper te verwerken toen het door Rapid Wien werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Twee seizoenen geleden bleek Red Bull Salzburg al een maatje te groot voor Ajax.

Veltman weet dat hij en zijn ploeggenoten hun aankomende tegenstander niet te licht op mogen nemen. "Ze hebben van FC Kopenhagen gewonnen in de voorronde en dat hebben ze niet slecht gedaan. We denken zeker niet dat we daar zomaar overheen lopen." Ajax is desalniettemin aan haar stand verplicht de Tsjechen opzij te zetten.

"Het is heel simpel: we moeten gewoon die Europa League halen. Rapid Wien wilden we verslaan en nu dat niet is gelukt, moeten we het helemaal laten zien." Ondanks dat er na de Champions League-uitschakeling kritiek kwam op het gebrek aan ervaring, ziet Veltman geen reden tot wijzigingen. "Europees komen we altijd slimmere tegenstanders tegen die iets meer van ons vragen. Daarom was er vraag om ervaring, maar volgens mij zijn er geen veranderingen nodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws