In het kort: Elia in Feyenoord-basis, grote aderlating voor De Graafschap

In het kort: Elia in Feyenoord-basis, grote aderlating voor De Graafschap

18-08-2015 18:18
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Elia in basis
Eljero Elia maakt dinsdagavond zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord. De beloften van de Rotterdammers trappen om 18:30 uur af tegen Jong VVV/Helmond Sport en de oud-international van Oranje staat voor het eerst in de basis. Ook Michiel Kramer, Simon Gustafson en Anass Achahbar doen van de hoofdmacht mee in het tweede elftal.

Aderlating in Doetinchem
Een fikse aderlating voor De Graafschap. De club uit Doetinchem kan de komende maanden niet beschikken over Dean Koolhof. De aanvallende middenvelder kreeg in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (0-3) een duw en ging kermend van de pijn naar de grond. Hij verliet per brancard het veld en onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een 'stevige liesblessure' heeft opgelopen, meldt De Graafschap.

Go Ahead moet boeten
Het korte Europese avontuur van Go Ahead Eagles krijgt een vervelend staartje voor de club uit Deventer. De UEFA claimt dat de fans van Go Ahead zich hebben misdragen tijdens de Europese thuiswedstrijd tegen Ferencváros (1-1) en denkt aan een boete van 20.000 euro. De supporters gooiden voorwerpen op het veld, kwamen het veld op, zongen kwetsende spreekkoren en blokkeerden looppaden en trappen.

Domper FC Groningen
Een grote teleurstelling voor Abel Tamata. De kersverse verdediger van FC Groningen is de komende zes weken uit de roulatie door een enkelblessure. Tamata verliet PSV deze zomer voor de Trots van het Noorden. Afgelopen woensdag viel hij in het duel met FC Twente geblesseerd uit in de slotfase van de wedstrijd. De verdediger moest daardoor het treffen met zijn oude club (2-0 winst PSV) missen zondag.

Heracles-stadion zo lek als een mandje
Het nieuwe Polman Stadion van Heracles Almelo mag er dan wel schitterend uitzien, waterdicht is het dak allerminst. Verschillende skyboxen staan door de regenval van de afgelopen dagen blank, meldt TC/Tubantia. De krant noemt het dak zo lek als een mandje. Ook een verdieping lager, waar de businesslounge is, is al lekkage. Omdat het eigenlijke dag nog niet helemaal af was, werd er vorige week een nooddak geplaatst. Maar dat kon de regen dus niet aan.

Boogers bevestigt kandidaat-trainer
Harry van den Ham is kandidaat om de maandag vertrokken Jan Everse op te volgen bij FC Dordrecht. Dat bevestigt technisch manager Marco Boogers aan het Algemeen Dagblad. Everse en Boogers botsten afgelopen weekend opzichtig na de nederlaag tegen FC Emmen. Vooral Everse nam daarna geen blad voor de mond in de pers. Van den Ham was al twee keer eerder trainer van FC Dordrecht. Afgelopen seizoen was hij assistent-trainer van Rob Alflen bij FC Utrecht.

Nieuwe speler Dordt
Rangelo Janga krijgt waarschijnlijk te maken met Van den Ham. De 23-jarige speler, die eerder bij onder meer Willem II onder contract stond, gaat een seizoen op amateurbasis aan de slag op de Krommedijk. Dat meldt Voetbal International. Behalve Willem II speelde Janga ook al voor Aradippo en Excelsior.