Barça-middenvelder verkast naar Engeland: Het is een speler die we bewonderen

Barça-middenvelder verkast naar Engeland: "Het is een speler die we bewonderen"

19-08-2015 20:29

West Ham United is dicht bij de komst van Alex Song. Afgelopen seizoen werd de middenvelder al gehuurd van FC Barcelona, nu hopen The Hammers de Kameroener definitief in te lijven. 

Als Song deze week de medische keuring doorstaat op Upton Park, gaat hij een driejarige verbintenis signeren bij de formatie uit Londen. Dat laat eigenaar David Sullivan woensdag weten. "We hebben een deal op tafel liggen, alleen de medische keuring moet nog gedaan worden", zo stelt hij.

"Hij is nu wel geblesseerd, dat is iets wat je moet afwegen. We hebben natuurlijk tot 1 september de tijd om een beslissing te nemen. Alex is een speler die we bewonderen en we hopen dat de medische check aantoont dat we een goede gok met hem nemen", besluit Sullivan. 

De 27-jarige Song werd in 2012 voor ongeveer twintig miljoen euro overgenomen van Arsenal. In de twee seizoenen dat hij deel uitmaakte van de selectie van de Spaanse grootmacht, slaagde hij er niet in om uit te groeien tot een dragende kracht. De Afrikaanse international won één landstitel (2012/2013) met Barça. In de voorbereiding op het huidige seizoen sloot Song weer aan bij de selectie van trainer Luis Enrique, maar al snel bleek dat er voor de middenvelder geen toekomst is weggelegd in Camp Nou.