Droomstart in Roemenië blijkt na 90 minuten niets waard voor slordig AZ

20-08-2015 19:53
11

AZ heeft zichzelf geen goede dienst bewezen donderdagavond. In het Europa League-duel met FC Astra stond de eredivisionist op vreemde bodem na vijftien minuten spelen met 0-2 voor. Nog voor de rust slaagde de Roemeense thuisploeg er echter in om drie keer te scoren. Na de pauze vielen er geen doelpunten meer en dus zullen de Alkmaarders volgende week de return móeten winnen om het hoofdtoernooi te bereiken.

Het zag er voor AZ nog wel zo geweldig uit. Aanvallende middenvelder Markus Henriksen tekende na ruim tien minuten spelen voor de openingstreffer. Kort daarna was het opnieuw raak. Vincent Janssen profiteerde van gepruts in de Roemeense defensie. De spits kon simpel binnentikken en zette daarmee de gasten op een prima uitgangspositie.

Nog voor het rustsignaal ging het echter compleet fout voor de ploeg uit Alkmaar. Eerst zorgde Fernando Henrique Boldrin voor de aansluitingstreffer en even later was het Denis Alibec die na een zorgvuldig ingestudeerde vrije trap zelfs de gelijkmaker aantekende.

Daarmee was het nog niet gedaan voor AZ. Zelfs de 3-2 voor Astra kwam op het scorebord te staan. Alexandru Dandea was de doelpuntenmaker.

Volgende week donderdag wacht in het AFAS Stadion de return. AZ zal dan minimaal één keer moeten scoren om de poulefase van de Europa League te bereiken.