Jong Ajax en PSV verslikken zich enorm: NAC heeft eerste drie punten binnen

Jong Ajax en PSV verslikken zich enorm: NAC heeft eerste drie punten binnen

21-08-2015 21:52
32

NAC Breda heeft eindelijk haar eerste drie punten binnen. De Brabanders verloren hun eerste duel met 1-4 van FC Volendam om vervolgens met 2-1 te verliezen van Eindhoven. Jong Ajax wist in het Rat Verlegh Stadion geen potten te breken, iets wat Jong PSV vrijdagavond ook niet lukte.

NAC - Jong Ajax
NAC, dat een negatieve start van de competitie kende, heeft zich prima herpakt tegen Jong Ajax. Bij de Amsterdammers deden onder mer Amin Younes en Lucas Andersen mee. Na twintig minuten kwam de ploeg van Robert Maaskant op voorsprong via Mats Seuntjens. Tien minuten later was het kevin Brands die snoeihard uithaalde en zodoende de 2-0 tegen de touwen schoot. Nog voor de thee maakte Sjoerd Ars de 3-0. Een beter debuut had de spits zich niet kunnen wensen. De tweede helft was beduidend minder, maar voor NAC zijn de eerste drie punten in ieder geval een feit.

Jong PSV - VVV-Venlo
De Venlonaren waren heer en meester in Eindhoven. Al binnen een half uur had VVV-Venlo tweemaal gescoord via Gianluca Nijholt en Jonathan Opoku. Pal voor rust was het PSV'er Augustine Loof die bal in eigen doel werkte: 0-3. Al vlot in de tweede helft deed PSV wat terug via Sam Lammers, maar een kwartier voor tijd deelde de formatie van Maurice Steijn definitief de genadeklap uit door de 1-4 raak te koppen via Robin Buwalda. In de slotfase maakte Opoku zelfs nog zijn tweede treffer van de avond.

Overige uitslagen:
Achilles 29 - RKC Waalwijk  0-0
FC Den Bosch - FC Emmen  3-0
FC Dordrecht - FC Volendam  1-3
FC Oss - MVV Maastricht  1-3
Helmond Sport - Fortuna Sittard  0-2
Sparta Rotterdam - FC Eindhoven  3-0
Telstar - Almere City  2-2