Eventuele vervanger voor mokkende Advocaat in beeld: Laat ik er dit over zeggen

Eventuele vervanger voor mokkende Advocaat in beeld: "Laat ik er dit over zeggen"

22-08-2015 10:07
3

Dick Advocaat is niet blij met de handelwijze van de clubleiding van Sunderland. De manager van The Black Cats heeft een verzoek ingediend voor meer serieuze aankopen, zodat hij Sunderland kan behoeden voor degradatie. Of hij niet tegen dovemansoren praat, wordt aankomende week duidelijk.

Sunderland-eigenaar Ellis Short moet snel handelen, weet Advocaat. "We hebben nog een week", wijst de trainer in De Telegraaf naar de transferdeadline (2 september). "Maar financieel gezien kunnen we op dit moment helemaal niet concurreren. Laat ik er dit over zeggen, we hebben net een meeting gehad en Short zegt dat we moeten investeren om het elftal beter te maken."

De mokkende Advocaat maakt een vergelijking in gesprek met The Daily Mail. "Manchester City kocht Otamendi voor 44 miljoen euro, Chelsea speelt één slechte wedstrijd en koopt Pedro voor dik dertig miljoen. En wij? Wij hebben Duncan Watmore van 21, een jeugdproduct van ons, die net zijn debuut heeft gemaakt." Of Advocaat het uithoudt, is de grote vraag. In Engeland wordt al druk gespeculeerd over een eventueel vertrek van de coach. En zijn eventuele opvolger lijkt al bekend: Sam Allardyce.