Feyenoord hengelt groot talent met 'Odegaard-raakvlakken' binnen

Feyenoord hengelt groot talent met 'Odegaard-raakvlakken' binnen

22-08-2015 10:34
12

Feyenoord heeft de transfer van Emil Hansson succesvol afgerond. SK Brann, de club van de zeventienjarige middenvelder, meldt via de officiële kanalen dat de groeibriljant naar Rotterdam-Zuid verkast. Hansson komt terecht in de jeugdafdeling van Feyenoord, bij de A1.

De Rotterdammers hadden de middenvelder uit Noorwegen, die raakvlakken heeft met zijn land- en leeftijdsgenoot Martin Odegaard van Real Madrid, al een tijdje op de korrel. Technisch directeur Rune Soltvedt van Brann sprak op de website van zijn club over het vertrek van Hansson. "Het was onze wens en ons doel dat Emil een vaste waarde voor het eerste van Brann zou worden", aldus Soltvedt.

Hansson vertrekt echter vroegtijdig, want een vaste plek in het eerste had hij nog niet. De middenvelder speelde in totaal acht minuten. "Op dit moment is hij nog niet goed genoeg. Emil is ongeduldig. We hebben na een grondige evaluatie besloten om zijn transferwens in te willigen", aldus de td. Feyenoord betaalt naar verluidt een bedrag van ongeveer 300.000 euro voor Hansson.