Ajax en Willem II doen wéér zaken: Andersen verhuurd, toptalent verkocht

Ajax en Willem II doen wéér zaken: Andersen verhuurd, toptalent verkocht

25-08-2015 21:03
6

De geruchten waren er al even, nu is het officieel. Lucas Andersen wordt door Ajax voor één seizoen verhuurd aan Willem II. De jonge Deen is na Richairo Zivkovic, Lesly de Sa en Ruben Ligeon de vierde speler van de Amsterdammers die wordt gestald in Tilburg.

Willem II-talent Frenkie de Jong bewandelt de omgekeerde weg. Het achttienjarige talent heeft een vierjarig contract getekend in Amsterdam en wordt dit seizoen gestald in Tilburg. 

"Lucas Andersen is een aanvallend ingestelde speler die op meerdere posities kan spelen. Dit biedt ons binnen de selectie weer meerdere mogelijkheden. Frenkie de Jong is een groot talent, voor wie het goed is dat hij zich nog een jaar in een vertrouwde omgeving verder ontwikkelt bij Willem II", licht Carlos Aalbers, technisch manager van Willem II, de deal toe. 

Andersen debuteerde op zestienjarige leeftijd voor Aalborg BK. Hij werd in augstus 2012 gekocht door Ajax, maar wist onder trainer Frank de Boer nog geen basisplaats af te dwingen in de Arena. Dit seizoen viel hij telkens buiten de wedstrijdselectie van de Amsterdammers.