Van Hanegem: Nu hoor ik dan steeds dat gezanik. Ga dan niet voetballen!

Van Hanegem: "Nu hoor ik dan steeds dat gezanik. Ga dan niet voetballen!"

26-08-2015 19:58
14

Als er één ploeg uit de Eredivisie is leeggekocht deze zomer, dan is het wel AZ. De nummer drie van de Eredivisie in het voorbije seizoen raakte onder meer Nemanja Gudelj, Steven Berghuis, Simon Poulsen en Wesley Hoedt kwijt. 

Willem van Hanegem, voetbalanalist en zelf oud-speler én voormalig trainer van AZ, heeft geen idee wat we deze jaargang van de ploeg van trainer John van de Brom mogen verwachten. "Vorig jaar heb ik ze veel zien spelen en ondanks de derde plaats was ik er toen al niet ondersteboven van. Zal wel aan het niveau van de Eredivisie liggen...", vertelt hij aan Voetbal International. 

"Nu hoor ik dan steeds dat gezanik: ze zijn nog jong, er is geen routine. Ga dan niet voetballen! Daar word ik zo moe van. Je bent als voetballer goed of niet. Ben je goed, dan speel je. Anders niet. Gouweleeuw en Luckassen vind ik goede spelers. Ik zag AZ tegen Astra en ondanks de snelle 2-0 voorsprong vreesde ik al het ergste, dat zag ik aankomen."

"Het werd 3-2, wat had ik er de pest in. Die ploeg stelt niets voor. AZ moet daarvan kunnen winnen", besluit De Kromme. Donderdagavond neemt AZ het in eigen huis opnieuw op tegen de Europa League-tegenstander uit Roemenië.