Breaking news

Spelersrapport: vier ruime Ajax-voldoendes en dertien onvoldoendes na Klassieker

'Verschrikkelijk belangrijk duel' voor Ajax: Anders staan de spelers een jaar stil

'Verschrikkelijk belangrijk duel' voor Ajax: "Anders staan de spelers een jaar stil"

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2015 om 20:14wo 26-08-2015 om 20:14

Ajax-trainer Frank de Boer onderkent het belang van de aanstaande ontmoeting met FK Jablonec. Voor de Amsterdamse formatie staat donderdagavond plaatsing voor de poulefase van de Europa League op het programma. 

Na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League staat de druk nu op de ketel. Vorige week wist Ajax in eigen huis niet te overtuigen tegen de Tsjechische opponent. "Ik heb altijd wel gezonde spanning, dat is nu niet anders", aldus De Boer in gesprek met Ajax Life.  

"Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. We weten allemaal het belang. Dat er dan iets meer spanning op staat, is wel begrijpelijk."

Het is volgens De Boer ook 'verschrikkelijk belangrijk' voor Ajax én voor het Nederlandse voetbal dat de Amsterdammers de poulefase bereiken. "Voor de ontwikkeling van de spelers is het goed om vaker in de week te spelen, en tegen ploegen uit andere culturen. Van die ervaringen word je rijker. We moeten zorgen dat de spelers in dat stramien blijven. Anders staan ze een jaar stil in hun ontwikkeling."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws